Domotechnology logo

Winnaar KNX Innovation award 2017!

Lees Meer

STUDIECENTRUM

Domotechnology is door de KNX Association gecertificeerd als KNX++ Training Center. Dat houdt in dat zowel de basis opleiding (2011) als de advanced opleiding (2011) en de tutor opleiding (2013) en zelfs de HVAC Specialist (2018) opleiding op de agenda gezet worden. Daarnaast organiseren wij ook kortere onderwerpspecifieke workshops en infoavonden.

Alle opleidingen worden meermaals per jaar georganiseerd. Per jaar worden er 6 à 8 basis opleidingen gegeven, twee advanced opleidingen en één tutor opleiding. Onze docenten zijn erkende KNX tutors met jaren ervaring. De theorie wordt dus ondersteund met persoonlijke kennis vanuit de praktijk.

De basis opleidingen worden zowel op weekdagen als op zaterdag georganiseerd. De overige opleidingen zijn weekopleidingen aangezien er deelnemers vanuit de hele wereld voor inschrijven.

Om elke deelnemer optimaal te kunnen ondersteunen, wordt de grootte van de groep beperkt tot maximum 8 personen. De opleiding wordt afgesloten met een praktisch en een theoretisch examen. Bij een positief resultaat ontvangt u het KNX-certificaat , een ETS Lite licentie en korting op de aankoop van de ETS Professional versie.

Basis opleiding

In de basis opleiding geven wij u, aan de hand van onze eigen ervaring en de opleidingen die we gevolgd hebben, beter inzicht in de structuur en werking van een KNX-installatie. Na het volgen van deze opleiding beschikt u over voldoende informatie en kennis om een basis KNX-installatie te programmeren. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die betrokken is of zal worden bij de uitvoering van KNX-domotica-installaties. Deze opleiding duurt 4 dagen, met inbegrip van het examen.

Inhoud
 • Voorstelling van KNX en waar het voor staat
 • Systeemoverzicht
 • Topologie
 • Telegram
 • Installatie
 • Uitgebreid projectdesign
 • Inbedrijfstelling ETS 5
 • ETS 5 diagnostiek

Het is aangewezen, maar niet noodzakelijk, om praktische pc-kennis en praktische kennis van elektrische installaties te hebben. Het cursushandboek wordt steeds aangeboden in het Engels. De opleiding wordt eveneens Engelstalig aangeboden. Indien er echter enkel Nederlandstalige deelnemers zijn, wordt de opleiding aangeboden in het Nederlands. De overige gebruikte documentatie en het examen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar.

Raadpleeg de evenementen voor de datum van de eerstvolgende basis opleiding.

Advanced opleiding

In de advanced opleiding wordt aan de hand van de beschikbare materialen nog dieper ingegaan op de mogelijkheden van de programmatiesoftware ETS 5. Ook de specifiekere technieken zoals o.a. verwarming komen hier aan bod. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die reeds over een KNX-basiscertificaat beschikt en zijn kennis nog wenst te verruimen. Deze opleiding duurt 4 dagen, met inbegrip van het examen.

Inhoud
 • Aansturen van verwarming, programmeren van thermostaten
 • Lichtafhankelijk dimmen
 • Beveiliging
 • Visualisatie: algemene voorbeelden
 • Logische functies
 • Installatie ‘fail-safe’ maken
 • Hoe ‘Vlaggen’ gebruiken

U dient in het bezit te zijn van het KNX-partnercertificaat, uitgegeven door een erkend opleidingscenter, dat u ontvangt wanneer u het examen van de basis opleiding positief beëindigt. Het cursushandboek en het examen worden enkel Engelstalig aangeboden. De opleiding zelf en de powerpoint die wordt gebruikt, zijn eveneens Engelstalig.

Raadpleeg de evenementen voor de datum van de eerstvolgende advanced opleiding.

Tutor opleiding

Bent u van plan uw eigen gecertificeerd opleidingscentrum te starten? Dan is één van de belangrijkste vereisten dat u de KNX tutor opleiding hebt gevolgd.

Of bent u van plan om zelf KNX-producten te ontwikkelen? Dan is deze opleiding ten zeerste aangeraden. In deze opleiding worden de interne werking van de KNX-producten en de uitgebreide werking van het KNX-communicatieprotocol uit de doeken gedaan.

In deze opleiding wordt de kennis nog verdiept en krijgt u de vereiste informatie aangereikt over de KNX Association en haar werking. Deze opleiding duurt in totaal 3 dagen.

De volgende onderwerpen maken deel uit van de KNX tutor opleiding:
 • KNX-vereisten voor opleidingscentra
 • Structuur en toepassingsgebied van KNX Association
 • KNX Software
 • Geschiedenis van bussystemen
 • Seriële datatransmissie & KNX Protocol
 • Microcontrollers
 • KNX-applicatieprogramma
 • IP-communicatie
 • KNX-certificeringsregeling voor producten

U dient in het bezit te zijn van een KNX-certificaat dat u de advanced opleiding met succes hebt doorlopen. Aan het einde van de opleiding is er een theoretisch examen om de tutor-kennis van de deelnemers te testen.

Het cursushandboek en het examen worden enkel Engelstalig aangeboden. De opleiding zelf en de powerpoint die wordt gebruikt zijn eveneens Engelstalig.

Raadpleeg de evenementen voor de datum van de eerstvolgende tutor opleiding.

In onze multifunctionele opleidingsruimte worden ook regelmatig workshops gegeven. De onderwerpen van deze workshops zijn heel divers. Na een korte theoretische uiteenzetting hebben de deelnemers de kans om de opgedane kennis om te zetten in de praktijk. De vragen die naar boven komen tijdens het praktijkgedeelte worden meteen beantwoord door de ervaren begeleider(s).

Verder worden er ook nog productgerichte avonden georganiseerd. Hier kan men bijleren over producten en/of hun programmering. U kan ons ook per mail een onderwerp voorstellen.

Raadpleeg de kalender voor de data en onderwerpen van de eerstvolgende workshops.

Gemiddeld één keer per maand wordt een infoavond gepland over het KNX-domoticasysteem. Op  deze avonden krijgen de aanwezigen meer inzicht in een KNX-domotica-installatie. Aan de hand van een digitale voorstelling proberen wij de grondbeginselen, mogelijkheden en voordelen op een duidelijke en overzichtelijke manier over te brengen. Er is op deze avonden uiteraard ook ruimte om allerhande vragen te stellen.

Om ook het praktijkgedeelte onder de aandacht te brengen, worden er regelmatig initiaties gegeven. Tijdens de initiatie wordt er aan de hand van tips en tricks vanuit de praktijk aandacht besteed aan de installatie van KNX. Welke bekabeling is er nodig voor de diverse toepassingen, hoe worden schakelaars en stopcontacten geplaatst in een ruimte, wat met verwarming, alarm, rolluiken,... Dit alles en veel meer wordt duidelijk tijdens zo’n initiatie.

Raadpleeg de evenementen voor de data van de eerstvolgende infoavond of initiatie.

EVENEMENTEN

Leslokaal KNX opleiding

KNX Basis opleiding maart 2023

Tijdens deze opleiding wordt de basiskennis voor de programmatie van KNX met ETS-6 stap voor stap aangeleerd.

Donderdag 9, vrijdag 10, donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2023.

KNX Advanced opleiding april 2023

In de advanced opleiding KNX programmeren met ETS-6 wordt de kennis van ETS-6 nog verder uitgediept. Waardoor je meer tools aangeleerd krijgt om de installatie verder uit te breiden.

Maandag 3, dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 april 2023.

NIEUWS

CF IVIEWER

Uw woning van overal bedienen? Overzichtelijk en budgetvriendelijk? U kan deze nieuwe toepassing persoonlijk komen testen. Breng vrijblijvend een bezoek aan de toonzaal.

23-10-2018

EEN KIJKJE IN ONS CENTRUM

Klik op de foto om ons studiecentrum te bekijken!