Over ons

Domotechnology zag het levenslicht in 2001, ontstaan uit een uniek idee om de KNX-installateur te ondersteunen in het toen nog jonge EIB/KNX-domoticasysteem.

Zaakvoerder Karel Segers en zijn team merkten dat het erg moeilijk was om uitgebreide, vakkundige kennis te vinden over het KNX-domoticasysteem. Electrogroothandels bieden ook andere domoticasystemen aan. Daarom is het voor hen moeilijk om dezelfde expertise in huis te hebben. Bovendien verhinderen commerciële realiteiten hen de nodige tijd te spenderen aan het uitvoerig adviseren van hun klanten.

Daarom zet Domotechnology de verworven kennis uit het verleden, over KNX, voorheen bekend onder de noemer EIB, ten dienste van startende en meer ervaren KNX-domotica-installateurs, innoverende architecten en de betere projectontwikkelaar.

In 2005 investeerde Domotechnology in een multifunctionele ruimte die helemaal uitgerust is met KNX-domotica. Deze demoruimte wordt gebruikt om klanten te ontvangen en eveneens om cursussen en workshops aan te bieden.

De cursussen die worden gegeven, gaan veel verder dan zuiver theorie. Ze worden onderbouwd door een uitgebreide, grondige praktijkervaring.

Sinds 2007 legt Domotechnology meer nadruk op systeemintegratie. Nieuwe componenten worden bestudeerd in functie van de mogelijke implementatie in een nieuwe of bestaande KNX-installatie.

In de jaren daarna ontdekken steeds meer klanten de weg naar Domotechnology. Niet alleen installateurs, architecten en projectontwikkelaars, maar ook bouwbedrijven en studiebureaus. Iedereen die in zijn professionele activiteiten wordt geconfronteerd met de vraag naar domotica en automatisering, vindt bij Domotechnology de antwoorden op al zijn vragen.

In 2009 was Domotechnology één van de 4 bedrijven die de Belgische KNX Professionals mee heeft opgericht. Tot op heden is Domotechnology nog steeds actief lid van de KNX Professionals.

In 2009 werd Domotechnology uitgenodigd door de KNX Professionals in Nederland om hun eenvoudige integratie van een multiroom audiosysteem voor te stellen aan de aanwezige KNX Professionals. Meteen met een praktijkvoorbeeld hoe een multiroom systeem eenvoudig  te integreren is in een reeds bestaande of nieuwe KNX-installatie.

Eveneens werd de innovatieve bediening voor het frontrow mediacenter voorgesteld. Compleet met bediening via een touchscreen.

In 2011 werd het bedrijf erkend als KNX Training Center door de KNX Associatie voor het geven van de gecertificeerde basis en advanced opleidingen. Sinds 2013 is de tutor opleiding toegevoegd aan het gamma waardoor het opleidingsaanbod vervolledigd is.

Vandaag is Domotechnology een van de voornaamste kenniscentra voor KNX en domotica in België.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x